Saturday, March 31, 2012

Fiilis i Vasa

Igår blev en sjukt lyckad kväll!




Idag ska schacki ut igen men jag har inte bestämt om jag blir hemma med en hög skolarbeten eller far med.




Friday, March 30, 2012

Praktik, träning och fest

Idag var alla heltids fysion på skolning så jag fick istället följa med på den neurologiska sidan. Det var riktigt kul fast vi inte hade några riktigt svåra fall. Efteråt for jag direkt till gymmet. Jag hade planerat att testa nya moderna maskiner gjorda för kvinnor och blev väldigt besviken. De ser jätte kiva ut men på de flesta maskinerna går det inte att ställa in längdskillnader(!?). Vilket geni kom på den idén? Nästa gång får jag ta mina 176 cm till nedre våning för att kunna använda ordentliga maskiner. Bortsett från besvikelsen hade jag ett bra träningspass. Jag drog igenom hela kroppen och känner redan hur träningsvärken kryper på i nedre extremiteten.

Snart kommer huset att fyllas av människor och ikväll är det fest. Vet inte ännu vart vi kommer att söka oss men kul kommer det att bli.


Thursday, March 29, 2012

HÄRLIGT!

En bild säger mer än tusen ord...


...och gu' vad skönt det känns!

Första träningen på länge

Snart blir det BodyStep med Emmi och imorgon ska jag fixa ett gymprogram åt mig. Det här blir bra.


Wednesday, March 28, 2012

Det börjar ta sig

På dagen gick jag och Emmi och bokade hylla till loppis. Just skrev jag också under ett sju veckors hyreskontrakt på Wasa Sports Club. Vilket gym alltså! Det är helt sjukt stort, lyxigt och samtidigt mysigt. Imorgon ska jag och Emmi gå på första passet.


Kan ni gissa vilken bil som är vems?

Tuesday, March 27, 2012

Gym nyheter

Jag ska hyra medlemskap på Wasa Spotrs Club! Äntligen har jag tid att börja träna på allvar igen. Nu ser jag fram emot ljusare, gladare och starkare tider.



Tired Tuesday

Idag är jag trött. Sov just lite på en timme tills Melwin och Elton kom och väckte mig och sa att det är smoothiedags.



Mina scrubs. Tanten i förrådet gav nog mig den fulaste och skrynkligaste skjortan.

Monday, March 26, 2012

Tiden går snabbt när man har roligt

Idag träffade jag två kompisar som jag inte har sett på en evighet. Det blev en hel del random, osammanhängande, konstiga och mindre konstiga diskussioner.




På hvc hittade jag en massa intressanta undersökningsblanketter som jag fick ta hem. Före jag slocknar ska jag kika lite på dem och morgondagens problem. 

Den första dagen

Iklädd blå scrubs har jag nu spenderat min första dag på Vasa hvc. De första timmarna visades jag runt och shit vad stort det är. Där jobbar 22 fysioterapeuter, 6 ergoterapeuter, konditionsskötare och vårdare. Idag skulle vi ha fyra klienter men två avbokade och en dök inte upp. Imorgon och på onsdagen har vi klienter hela dagen så då blir det lite mera praktiskt. Fast det var helt bra att vi inte hade så många klienter idag så jag kunde sitta i mitt eget rum och bekanta mig med deras datorsystem. Redan nästa vecka har jag inbokat fem egna klienter. Två rygg-, två axel- och en knäpatient. De kommer jag sedan att få planera och sköta själv så länge som de kommer till oss.

Nu är jag barnvakt åt Elton och Elwa medan resten av familjen är ut på vift.


Spänningen stiger

Lunchen fixad, väskan packad, naglarna klippta, nyduschad och Emmi har visat närmaste vägen till hvc.  Allt är klart inför morgondagen och NU börjar det pirra i magen. Jag är inte nervös för hur det kommer att gå men det är ju alltid lite pirrigt när man ska göra någonting nytt. Speciellt när det är någonting man tycker om. Nu måste jag nog försöka sova lite. Berättar mera imorgon! x

Sunday, March 25, 2012

Super people





Cake lady, dinner woman and smoothie man. Just the way we like it.

Vasa-familjen


Elton och Elwa 

Anders, Elwa och Emmi 

Melwin

Vanilj-latten


Framme i Vasa

Efter en sjukt lång och tråkig bilfärd är jag framme i Vasa. Här kommer jag att bo hos min andra familj, det vill säga min bästa kompis, hennes man och deras tre barn(alla under 4 år).

Från ett regnigt Helsingfors 

Till ett snöigt Vasa 


Nu ska jag vara duktig och passa på att skriva skolarbeten medan de är ute och leker på gården.

Saturday, March 24, 2012

Hejdå Helsingfors

Nu har jag spenderat min sista natt i lägenheten och om en timme kommer jag och min kappsäck att åka på nya äventyr. Den här gången förblir jag dock inom Finlands gränser. Första stoppet blir Ekenäs och därifrån kör jag upp till Vasa för att inleda min första praktik på Vasa Hälsovårdscentral.




Friday, March 23, 2012

Frankfurt

Nu är jag tillbaka i Helsingfors. Frankfurt var helt fantastiskt. Jag måste erkänna att jag hade jätte låga förväntningar av Tyskland but you proved me wrong. En orsak till mina låga förväntningar var kanske pappas och Ykäs berättelser. Pappa: "När min kompis var i Frankfurt blev han överfallen och rånad av ett flickgäng". Ykä: "När jag var i Frankfurt sprutade en kille som stod bredvid mig heroin i sin arm". Men i varje fall blev det en väldigt lyckad resa med god mat, shopping, fint väder och det bästa sällskapet.