Thursday, May 31, 2012

Volleysäsongen invigd

Den här dagen har varit perfekt. På jobbet fick jag mera ansvar och jobbade mestadels självständigt. Största delen av tiden snackade jag med patienter före deras operationer och såg till att de hade alla hjälpmedel, ett träningsprogram och rätt information. Jag fick till och med prata engelska, finska och svenska vilket också var riktigt skoj.

Dagens träning blev 2,5h volleyboll utomhus på gräsplan. Det var så otroligt roligt! först spelade vi fyra mot fyra men sakta for vissa hem och det slutade med två mot tre. Jag var på det laget med två spelare och det var det bästa, när man får anstränga sig ordentligt för att vinna. ÄLSKAR VOLLEYBOLL.



Wednesday, May 30, 2012

Paketet har anlänt

Äntligen kom böckerna som jag beställde till min födelsedag. Pump blev dagens träning och utöver det har jag försökt reda upp alla mina kläder. Triple J har igen börjat spela skön musik så om ni vill lyssna på bra musik ska ni trycka här och sedan på listen live. För tillfället skulle jag behöva 12 extra timmar i dygnet.


Tuesday, May 29, 2012

En dag i Helsingfors

Det blev tidig väckning för att hinna med 6.54ans tåg från Karis. Väl framme på skolan gick vi hastigt igenom alla arbeten och var färdiga redan 12. Jag tog lunch på skolan med några kompisar och sen drog jag in till stan på shopping i några timmar före jag tog tåget tillbaka. Hur skönt är det inte att shoppa ensam! Man kan gå till exakt de butikerna man vill och kan prova kläder hur mycket som helst utan att känna sig pressad.

I morgon är det igen jobb som gäller och där ska jag dra två pre-operativa höftprotes-infon, en på finska och en på svenska och resten av dagen ska jag hjälpa till på inremedicin. Nu är jag trött och hoppas att det snart blir veckoslut. TBIT(too bad it's Tuesday).

En behövlig latte på tåget

Monkis freakiga provrum

Jag hittade den perfekta klänningen till min systers dimission på lördag

Hesa as usual

Mina underbara fynd, nu blir det inga mera shoppas förrän hösten

Monday, May 28, 2012

I korthet

Nu blir det kort eftersom jag måste sätta ihop en power point innan jag går och lägger mig. I dag har jag varit hela dagen på inre medicin och i morgon ska jag åka till skolan på seminarie. Dagens träning blev nya Pump'en. Den var riktigt bra och helt annorlunda jämfört med de gamla programmen.

Se vad jag fick för födelsedagspresent av flickorna. TACK fina ni!


Sunday, May 27, 2012

Det blev en dag på stranden

Ett-tiden ringde mina kompisar och väckte mig, det visade sig att Jutta hade städat undan allt från alla ytor och det enda jag hade kvar var att dammsuga och moppa inne i huset och att skrubba stora terassen. För att göra dagen ännu bättre blev jag upplockad av Nico och Malou och så åkte vi till stranden. 

Världens bästa pappa

Nico och Malou

Grabbskog




Min handduk vs Jessicas handduk

Såklart blev det också Baywatch



Min födelsedagsfest

Dagen före började vi ställa igång med maten, pappa och Jutta var så otroligt snälla och erbjöd sig att hjälpa till.


Vi ordnade tillika en minimiddag med årets första nypotatis

På kvällen kom Anders, Emmi och barnen ner från Vasa, naturligtvis måsta vi alla åka och säga hej(det var roligare än det ser ut..)

Lördagen kom och för att orka ställa igång med fest började vi dagen med kaffe på Carl de Mumma.




Perfekt väder för fest!


Efter att jag och pappa hade skurat och skrubbat terasserna nere och uppe och trappan vid huvudingången var vi värda en kaffepaus

Flickorna kom och festen kunde börja

Skaldjurssmörgås till förrätt, chicken pasta till huvudrätt och double chocolate cheesecake till efterrätt

Jutta bakade den finaste födelsedagstårtan

Efter middagen började boysen ramla in

Jag är så otroligt tacksam över att jag har så många fina vänner

Thursday, May 24, 2012

My first Crossfit sesh

Svett, blodsmak, ömma muskler och grym hosta. Vi körde sju hopp upp på en hög låda och sju armpressar, så många varv vi klarade av på sju minuter. Det värsta för mig var andningen, kändes som om musklerna skulle ha orkat så mycket mera bara andningen skulle ha hängt med. Jag är nog taggad att göra bättre ifrån mig och skulle gärna börja med Crossfit. Det enda som suger är att det är 35 minuters körväg till gymmet och nybörjarkursen kostar 120€, inkl. en månads medlemskap. Alla träningar på gymmet är ledda och kör igång längs med hela eftermiddagen-kvällen med en timmes mellanrum. Nybörjarkursen börjar på onsdag så tills dess har jag tid att fundera på saken. För att minska på träningsvärken tog jag en proteinshake, duschade musklerna med iskallt vatten och snart ska jag stretcha. Det brukar dämpa den värsta värken men jag känner redan nu hur vissa delar av musklerna värker. I morgon kommer det nog att gå trögt när vi ska flytta på patienter. Det som jag tycker är intressant är att värken absolut inte är symmetriskt. Man märker bra att det är mera funktionella rörelser och inte så kontrollerade rörelser som vi kör i Pump'en. Jag skulle nog kunna utveckla ett starkt love-hate relationship med Crossfit. Har ni mera frågor angående Crossfit så är det bara att fråga.

På jobbet fick jag igen lite mera ansvar och lärde mig även hur man skriver statistik enligt HUSs system. En ganska givande dag och än en gång var vädret fint.

Så ser en typisk mat-packning ut, kvarg och banan/bär till första pausen, maten och vindruvorna till lunch och äpplet till sista pausen. Före det här äter jag alltid en yoghurt och när jag slutar äter jag en till måltid(varierar enligt träningen). Före jag går och sova äter jag igen någonting smått.

Jag har alltid varit dålig på att dricka så nu går jag konstant omkring med den här i väskan. 0,5l ska drickas under arbetstiden och 0,5-1l efteråt. Det låter säkert jätte lite men det känns som en hel del.


Tack kusin Jocke för att du drog med mig på Crossfit!

Wednesday, May 23, 2012

En dag för psyket

Mycket sol, vänner och longboard. Sammanlagt har jag suttit 5 timmar på Baywatch och njutit av solen och solnedgången. Ett varv på kvällen for jag också ut en sväng med longboarden. Jag älskar känslan av att stå på brädan och bara "flyta" framåt med vinden i ansiktet. Lite liknande som när man surfar i mjuka vågor. Bara jag skulle orka stiga upp lite tidigare på morgonen skulle jag kunna longboarda till jobbet.

Jessica

Första dagen med short-shorts!

Senast jag åt spenatplättar var jag 18 år

Max och Malou

Vicki och Josse

IIIK, i morgon ska jag på CROSSFIT! Det kommer att bli roligt men tungt.

Tuesday, May 22, 2012

Sommar, sol och hejdåkram

Det har varit en fin dag med jobb, sol och lonkero. På jobbet var det igen så himla lugnt vilket jag faktiskt tycker att är ganska tråkigt. Man lär ju sig ingenting om det inte finns någonting att följa med och göra. De påstår att det har varit speciellt lugnt nu under min tid på VNS men jag undrar nog hur livat det riktigt kan bli. Det ända nya var att vi fick tala en timme med en hjärtskötare. Hon berättade mycket som vi redan visste och svarade på alla våra frågor. I dag opererades det två proteser så i morgon har vi i alla fall två nya klienter. Nu blir det lite fel, inte hoppas jag att människor ska skada sig men jag hoppas att det börjar komma in en massa nya frakturer så att jag skulle få se lite sådana emellanåt. Om jag skulle få önska så skulle jag vilja se flera patienter med överkropps-skador och andra höft/ben-skador(inte proteser!).

På kvällen blev det Baywatch med kompisarna. Linda kör i morgon iväg till Holland och Malou kom i dag hem från Asien. Under de senaste timmarna har jag mått lite konstigt så nu ska jag gå och lägga mig.

Familjen var ut på en tidig morgonpromenad

Vi har en egen balkong vilket betyder att alla pauser spenderas utomhus

Home and Away i solen(ignorera skärmen full av fettfläckar och pollen)

Linda och Alessa

Denise och Linda

Malou, Frida och Jonski

Sunnan tuta ut, ett till sommartecken

Monday, May 21, 2012

Näst sista dagen

med Linda. På onsdagen åker hon bort över hela sommaren. Det är lite ledsamt att den sommaren som jag är här åker hon bort. Eftersom vi inte kan göra någonting åt saken måste vi nu se till att fira lite så länge som vi båda är här. I dag blev det rabarberpaj med mycket vaniljsås och lite vin.

På torsdagen har jag lovat att åka och pröva på Crossfit, så i dag värmde jag upp musklerna med ett ordentligt Pump-pass och förhoppningsvis hinner jag med lite uthållighetsträning i morgon. Onsdagen blir det vila för på torsdagen lär det smälla rejält. Jag tycker redan synd om mig själv. Kommer att vara roligt att gå mina 110 trappsteg upp till omklädningsrummet på fredag, aj aj aj.