Friday, September 28, 2012

Sista dagen någonsin som fysioterapistuderande Cecilia!

Snart är det över! Aldrig mera tänker jag jobba gratis. Jag har trivts jättebra på alla mina praktikplatser men är grymt lättad över att jag aldrig mera kommer att bli introducerad som "studerande Cecilia". Min 27-veckors praktikputki kommer till ett slut i morgon. Wohoooo!


Hör snart till det förflutna

Känslan då man har allt för mycket att göra, planerar dagen enligt minutschema, stänger ytterdörren och tillika man hör *klick* kommer man på att nyckeln blev på insidan.

Wednesday, September 26, 2012

Tired

Jag håller på att förbereda min avfärd på freda. Skulle cykla in en sväng till stan men det regnade och blåste 8m/s så jag skippade det och tvättade kläder istället. I natt hann jag inte sova så mycket som jag borde och det dystra vädret är inte direkt en energiboost så vaknade just efter en 1,5 timmes powernap. Jag skulle bra ha kunnat fortsätta sova natten ut men jag har en massa grejer jag måste fixa ännu innan jag åker. En positiv sak är att nya fysiobladet har kommit ut så jag fick en trevlig lässtund under lunchen. En ny dag och nya krafter tills i morgon.


Tuesday, September 25, 2012

Having a bad day.

“Finish each day and be done with it. You have done what you could. Some blunders and absurdities have crept in; forget them as soon as you can. Tomorrow is a new day; you shall begin it serenely and with too high a spirit to be encumbered with your old nonsense.” - Ralph Waldo Emerson

Monday, September 24, 2012

Usch fy.

Jag har haft den ohälsosammaste tiden i mitt liv under de här sju veckorna på Åland. Visst har jag tränat och tagit mig fram med cykel men mängderna socker som jag vräkt i mig under den här tiden... uh, jag mår riktigt illa när jag tänker på det. Jag har själv köpt en hel hög snacks till mina thesis-marathon. Redan det går över sockergränsen och ovanpå det blir jag konstant bjuden på en massa godheter. Jag älskar ju god mat, bakverk(inte torra!), frukter och tydligen har också godissuget hittat sin väg tillbaka. Eftersom jag inte har problem med övervikt utan snarare har försökt gå upp i vikt har jag inte funderat så mycket på vad jag har ätit utan ätit allt som jag är sugen på. När jag flyttar till Spanien ska jag gå tillbaka till mina gamla matvanor.

I dag på jobbet bjöds det på fazers blå choklad, muffins och äppelpaj

Jag kan gladeligen meddela att gröten kommer att stanna i mitt liv. Hittills serveras den bäst med hallon och grynost/keso.


Forskningsurklipp om motion


Sunday, September 23, 2012

Saturday, September 22, 2012

Good Morning!

Man kan ju inte annat än vakna med ett stort leende på läpparna då det första man ser är detta.


Friday, September 21, 2012

Rökning

De flesta påstår att deras regelbundna feströkning eller några års rökning i ungdomen inte kommer att skada dem i längden. Här är beviset till att det verkligen kommer att ha en livslång inverkan. Var inte en idiot, sluta röka.


Happy Weekend!


Thursday, September 20, 2012

Älska


Triggerpunktsbehandlingen och tejpningen som jag visade förra veckan hjälpte massor, så i dag gjorde vi en annorlunda tejpning som ska stöda axlarna och tillika hjälpa till med att hålla dem bakåt. Jag är supernöjd med denna tejpning och använder den gärna flera gånger. Smärtan fram på axeln är så gott som borta, endast lite palpations-öm och även svaghetskänslan är betydligt bättre.


I dag blev det Pump #83 med Les Mills smartbar. Älskar smartbar'en och vikterna! Vilken skillnad. Stången väger lite mera, ändorna snurrar, den nya formen på viktplattorna förhindrar stången från att åka iväg och handtaget i viktplattorna är väldigt bekvämt. Det enda som var lite knepigt var att dra ner det röda handtaget så att man kan ta bort vikterna. Det sitter ganska trögt men när man hittat tekniken går det bra. Det förra Pump-programmet var min 'all-time favorite' men det nya verkar inte vara så mycket sämre. Det sämsta med det nya programmet är att triceps återigen tränas med skivstång och det bästa är att hoppen finns kvar. 

Wednesday, September 19, 2012

Tuesday, September 18, 2012

Fnattig

De som känner mig vet att jag inte gråter allt för ofta och i dag rörde en patient mig nästan till tårar. Jag blev bara så glad av en patients framsteg och då jag märkte att patienten blev lika glad visste jag inte vart jag skulle se. Man kan ju inte börja gråta. Tur så blev jag så chockad att jag kunde hålla tillbaka. Gu' vad jag känner mig fjantig. Jag älskar att jobba på rehab'en och jag har dessutom haft tur att få följa med några patienter under hela min tid på Åland och tycker verkligen det kommer att bli tråkigt att lämna dem. 

Före detta hade jag en liten ledig stund då jag kunde bekanta mig ytterligare med kinesiotejp. Jag är så fascinerad av tekniken, hur allting fungerar och varför. Boken som jag använt hittade jag också äntligen på nätet. Tyvärr har jag inte råd att köpa den just nu men förhoppningsvis har jag det efter första lönen.



Grötpaus med Home and Away

Fjantteriet fortsatte med en sväng i ösregnet med Havaianas

Nu är det verkligen höst. Vilken tur att jag slipper det här om några veckor

Monday, September 17, 2012

Grit Series

Kommer ni ihåg att jag för länge sedan pratade om Les Mills nya HIIT klass? Den har bytt namn till Grit Series och kommer att bestå av 3 olika delar. Strength, cardio och plyo. I början av nästa år börjar instruktörsskolningarna i Finland och efter det kommer det att finnas på många gym runtom landet och resten av världen. Jag är extremt sugen på att söka till skolningen men måste först hitta ett gym. Troligen kommer jag att vara i Spanien när skolningarna börjar så vi ska se hur det löser sig.

Mera information hittar ni på Les Mills hemsida

Sunday, September 16, 2012

Weekly Sunday Dinner






Bara 15 dagar kvar

tills jag får gå till frissan! Börjar vara på tiden, det är ju bara lite över ett år sedan sist. När jag pratade med frissan sa hon att jag absolut inte får klippa det kort så troligen blir det MÖRKT och långt. Jag har tröttnat på mitt solblekta hår och kommit fram till att jag nog gillar det långt. Skulle vilja haft en drastisk förändring men det tycks det aldrig kunna bli med mitt hår.

Se hur långt det har blivit!?

Saturday, September 15, 2012

Varje lördag är thesis-lördag

Jag har över hälften av arbetet skrivet och hoppas det här skrivandet börjar komma till ett slut. Medan mina vänner festar loss i min hemstad sitter jag långt ute på havet på en liten ö med Mr Thesis. Framåt går det men nerverna blir rejält testade då jag söker information om Maltas äldre befolkning och allt som kommer upp är "elderly Maltese dogs". Trots detta har jag lyckats hitta några väldigt bra källor som kommer att stå för en stor del av basinformationen i Malta-delen av arbetet.


Friday, September 14, 2012

Kinesiotejpad

Än en gång har jag problem med axeln. Samma axel. Det intressanta är att varje gång jag får problem med axeln ger det nya symptom. Det senaste är konstant molande smärta på framsidan av delta. Min handledare skulle sätta kinesiotejp och i samma väva palperade hon några triggerpunkter vid yttre sidan av skulderbladet och OUCH vad de var ömma. Det kändes som hela plinten sväva upp i taket. Hon hittade just den smärtan som jag upplever och gjorde en tejpning utifrån det.



Än så länge är smärtan borta och jag känner mig mycket starkare och stabilare. Nästa vecka ska hon utföra en till behandling för de irriterade triggerpunkterna. Hoppas smärtan försvinner med detta så att jag kan fokusera på att stärka axeln och skuldran.

Thursday, September 13, 2012

Fram och tillbaka

Ginger på onsdagsmorgon

Ett underbart men regnigt Helsingfors






Arcada

Min spökbåt står och väntar


Examensarbetet, rött vin och live musik

04.10 i morse redo för en 35 minuters rask promenad hem

Pump på gymmet

Budget shopping. 3 morgonmål, 6 måltider, 6 lätta mellanmål och snack under 20€. BOOM.