Tuesday, March 13, 2012

Boosta metabolismen med blodgrape

En ny forskning från Californien visar att det är lättare att gå ner i vikt om man äter en halv blodgrape/apelsin före varje måltid. Testgruppen gick i medeltal ner 3,5(1,6 kg) pounds på 12 veckor utan att ändra andra livsvanor. Nu kan man ju diskutera om 1,6 kg är tillräckligt stor skillnad för att konstatera att det faktiskt fungerar. Det vi i alla fall vet är att frukten stimulerar fettförbränningen, stabiliserar blodsockret/insulin-nivån, sänker LDL(dåligt)-kolesterol och innehåller mycket C-vitamin. Så varför inte prova? Jag tycker dessutom att den är supergod.


8 comments:

  1. Replies
    1. absolut! i kombination med träning kan ju resultatet inte bli någonting annat än positivt :)

      Delete
  2. Nej nej.. sånt här funkar inte. ;) Man går ner i vikt med kaloriunderskott. Thats it. Kanske en blodgrape kunde ge nån sorts mikroskopiskt minimal, marginell, superduper pytteliten skillnad.. Underskottet måste man nämna när man skriver sånt här för d finns på riktigt personer där ute som läser den här bloggen och inte fattar att det är kaloriunderskott som bränner fett.

    Med minus -500kcal/dag blir viktnedgången alltså ca 0,5kg i veckan. Med blodgrape före måltider KANSKE viktnedgången blir 0,51 kg. Men tror faktiskt inte ens det..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Du har så rätt! Ibland när jag talar om hälsa glömmer jag bort att allt inte är så självklart för alla. Så tack för din påminnelse, jag ska se till att skriva på en mera grundlig nivå i fortsättningen. :)

      Delete
    2. Selvä, glad i could help. :)

      Hittade en studie om grapefrukt i fettförbrännings syfte. Men slipper inte in på den. Kanske man måste va inloggad eller nåt..

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11678492

      Delete
    3. Grapefruit verkar vara den nya modefrukten. Så med tiden finns det säkert flera forskningar kring dens hälsoeffekter. :)

      Delete
  3. Min teori är att det spelar ingen roll vilket lågkalorihaltigt födoämne man äter innan måltid; grapefrukt, ett par mandariner, en gurka... Mycket möjligt att man får samma resultat med 2 glas vatten innan måltid också, då man äter långsammare och magsäcken fylls snabbare på grund av mättnadskänslan frukten ger = mindre kalorier. Hade varit intressantare om undersökningen hade jämfört med olika frukter eller födoämnen innan måltid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är ju en möjlighet men i det här fallet var det bara frågan om en halv grape. De valde ju också grapen pga att den innehåller ämnen som stimulerar fettförbränningen. Jag förstår vad du menar och jo det skulle vara intressant om de gjorde en större studie men jag håller inte helt med om din åsikt.

      Delete