Saturday, November 26, 2011

Pregnancy workouts

När man är gravid får man lätt belastnings smärtor eller till och med skador så det är väldigt viktigt att komma ihåg att träna musklerna igenom hela graviditeten(så länge det känns bra!). Här följer några av mina favorit exempel på övningar som man kan göra under graviditeten. Om du har möjlighet ska övningarna utföras framför en spegel så att man själv kan se och rätta till felställningar.

Glutes = rumpmuskler, Abs = magmuskler. Lyssna noga på vad hon säger i början.


Digestion = matsmältning, Hammock = hängmatta, Shoulder = axel, Ankle = vrist, Interlace = sätt ihop/korsa(i det här fallet händerna - som när man ber), Kegel muscle


Bump = bulan/magen, Bum = rumpa. Det här är den bästa filmen. Gör det här programmet två-tre gånger i veckan under hela graviditeten och minimera risken för smärtor.


Om trycket på ryggraden eller höfterna blir för stor om man tränar på land är det bra att träna i vatten. Här är några exempel på övningar men man kan göra så mycket mer. Min favorit är den första övningen med lötköpötkön(noodel). Alla simhallar har redskap, det är bara att fråga övervakarna.

Om man har möjlighet är det bästa att variera mellan pilates, vattengymnastik och gång ute i frisk luft. Till exempel Pilates två gånger, Vattengymnastik en gång och Utomhus gång två gånger per vecka.

No comments:

Post a Comment